STARTSIDE    OM OSS    PRODUKTER OG TJENESTER    GALLERI    AKTIVITETER    NYHETER    KONTAKT
Aktiviteter

Hvalsafari

Dagsturer med Ribbåt. Ved avtale kan man bli hentet ved døren. En flott båttur utover vakre Efjorden fører deg ut i Vestfjorden og innover i Tysfjorden, der hvalen venter. På denne turen er det store muligheter for å treffe på både sel, lundefugl og havørn.

Sjøfiske

Begge husene ligger ved sjøen, og fra terrassen er det direkte adgang til flytebrygga. Her ligger 3 nye Kvernø 19ft med 50 hk motorer og ekkolodd og kartplotter. Mellom husene ligger et eget hus som inneholder rom til filetering av fisk og frysere. Standarden på anlegget, både hus og båt, er moderne og god. Her vil du ikke savne noe! Beliggenheten gjør det mulig å fiske uansett vindretning. Du kan fiske i Efjorden, Tysfjorden, Ofotfjorden og i Vestfjorden. Torsk, sei og hyse er de mest vanlig fiskeartene. Om våren kan det lønnes seg å fiske etter steinbit, mens kveite kan du fiske hele året. I de dype fjordområdene og ved den sterkt skrånende fjordkanten, kan du finne den velsmakende ueren. Efjord Sjøhus er en destinasjon i særklasse! Men test den selv, så skjønner du hva vi mener.

Innlandsfiske

Forsavassdraget har laksetrapp og har rike forekomster av laks, ørret og røye. Vassdraget ligger 12 km unna. Ca 30 km lengre nord ligger Børsvannet, som også er et yndet fiskevann. Der man kan fiske ørret og røye. Begge stedene har fiskekort krav. Disse kan kjøpes på Statoil eller Lines kiosk i Ballangen. 43 km unna ligger Råndalselva, som er en meget populær lakseelv. Dessuten finnes det en rekke mindre fiskevann i området. Fiskekort må løses lokalt.
Laks/Sjøørret

Forsavassdraget har laksetrapp og har rike forekomster av laks, ørret og røye. Vassdraget ligger 12 km unna. 43 km unna ligger Råndalselva, som er en meget populær lakseelv. Fiskekort må løses lokalt. Kjeldelva. Fiskekort løses lokalt.

Andre aktiviteter

Severdigheter;
Ballangen Gruvemuseum I museet er hovedvekten gruvedriften i Ballangen fra 1600-tallet og fremover. Men det er også en del gjenstander som viser litt av hverdagslivet, skolegang, fangst, fiske og jordbruk. Åpningstider: 23. juni – 18. august. Tirsdag – lørdag 11.00 – 16.00. Ut over dette kan man holde åpent etter avtale.

• Martinstollen – her kan du få være med inn i en gruvegang fra storhetstiden i Ballangen gruver. 30 km unna

• Hellerisninger i Vallebukta– 10 min. med båt. Disse hellerisningene er datert 8 – 9000 år bakover i tiden, og er blant de eldste i Norge. De ligger lett tilgjengelig i Vallebukta. Det finnes også helleristning på Forså. Ca 2000 år gamle. – 15 min. biltur.

• Jettegryter. På Hamn ved Skarstad, på Valle og Polsnes er det jettegryter. Jettegrytene ble slipt til under isen på slutten av istiden. 10 – 15 min. med båt.

• I Efjorden har det vært høvdingesete og det finnes gravhauger fra jernalderen flere steder i fjorden. På Håkonseth sies det at det ble bygget langskip. Det er funnet gjenstander fra vikingetiden her.

• Grotten ved Kvitforsen 6 – 7 km fra E6.

• Skulpturlandskap Nordland: Himmel på jord – Kunstner: Inge Mahn. Dette kunstverket ytterst i Efjorden er et av en rekke kunstverker i en serie, plassert rundt om i Nordland fylke. Alle kommunene i Nordland fylke har sitt kunstverk.

• Arran Lulesamisk senter på Drag. Sentret har som formål å bevare samisk språk, kultur og historie.

• Stetinden -1381 m.o.h, er kåret til Norges nasjonalfjell. I Stetinden,Kugelhornet og Stortinden er det etablerte klatreruter av ulike vanskelighetsgrad.

• Tranøy fyr. Tranøya er et lite lokalsamfunn knyttet til det gamle fyret. Her finner du Edvardas hus, hvor de serverer middag. En rekke kunstnere har sine arbeider utstilt der.

• Krigsminnesmerker Under 2. verdenskrig havarerte to britiske marineskip ved Arnes. De falne etter denne tragedien ligger begravd på gravlunden i Ballangen. Her finnes også en bauta til minne over falne under krigen. På Skarstad finnes der et minnesmerke for de som forsøkte å hjelpe besetningen på det britiske flyet, som ble skutt ned over Tepkilen minnes.

• Lodve Lange bautaen. På Saltvikhøgda er det en minnesbauta over Lodve Lange som var mannskap for Olav Trygvason i følge Snorre Sturlason.